NL FR

GILIMPEX NV, een stukje geschiedenis

GILIMPEX NV werd opgericht in 1983. De eerste jaren vooral actief in nieuwe en tweedehands machines voor de horeca. Na een paar jaar richten ze hun activiteiten meer naar de voeding, cosmetica, en farmaceutische industrie.

Sertech en Sertech International

In 1990 nemen Christian en Didier Gillain met een Management Buy Out de aandelen over. Er wordt een zusterfirma 'Sertech' opgericht voor de revisie van de tweedehands machines. Ook wordt er een firma opgestart in Frankrijk tegen Parijs 'Sertech International' genaamd. In de jaren 90 worden er wereldwijd tweedehands machines aangekocht, gereviseerd en aangepast aan de producten en eisen van de klant. Volledige afvullijnen worden geplaatst in Afrika, Zuid-Amerika en Rusland.

Gilpack

Eind jaren ’90 veranderd de markt met het opkomen van internet en de 2 neven beslissen meer te gaan investeren in nieuwe machines. 'Sertech' en 'Sertech International' worden verkocht en een nieuw bedrijf 'Gilpack' wordt opgericht voor het verkoop van verpakkingsmachines. Ook wordt er geïnvesteerd in Macovak. (Machine constructie Van Aelst Kurt) Dit bedrijf ontwerpt oplossingen en bouwt prototypes en zeer vooruitstrevende productiemachines in de afvulindustrie.

Gilimpex bouwt zijn stock van 800 machines af en richt zich meer op trading. In 2006 is Gilpack gegroeid tot een volwaardige firma met naam en faam in de verpakkingswereld en wordt verkocht.

Christian en Didier zetten sindsdien al hun energie in de afvulmachines. Nieuwe of tweedehandse Rinsers, vullers, etiketeerders, inpakkers en anderen worden verkocht.

In dit familiaal bedrijf wordt de volgende generatie ook al klaargestoomd met de komst van Diego de zoon van Christian Gillain.

Gilimpex is een volwaardige partner met meer dan 30 jaar ervaring om u te helpen de juiste keuzes te maken zodat u jarenlang efficiënt en probleemloos kunt produceren.

Gilimpex staat actief in de volgende sectoren:

  • Brouwerij’s
  • Farmaceutische industrie
  • Cosmetische industrie
  • Melkerijen
  • Chemische Industrie
  • Water/limonade
  • Sauzen
Gilimpex N.V. Groenenborgerlaan 25 - 2610 Wilrijk Tel: 03/877.24.24gilimpex@gilimpex.be
Webdesign Antwerpen by I-Com